Телефонуйте з 9:00 до 18:00 (Пн-Пт): +38 (044) 205-34-34 , +38 (099) 546-70-78     , або пишіть: [email protected]

Як зробити обкладинку для книги

Як зробити обкладинку для книги

Дехто з наших клієнтів друкує вже готові книги, де все від А до Я: обкладинка, ілюстрації тощо. Втім, що робити, якщо ви вперше написали власну книгу, але не маєте професійної обкладинки? Робота дизайнера — задоволення не з дешевих, а зробити її самому, здається, нереально.

 

Printto розуміє, що кожна робота автора — особлива, трепетна та сакральна. Саме тому ми допоможемо вам зробити так, що книга була “вбрана” у найкраще! 

1.Однотонна обкладинка з текстом

Нагадаємо — коли ви завантажуєте PDF-файл на сайті Printto, обкладинкою до книги стануть його перша та остання сторінки. Тож дуже простий, але красивий варіант — зробити обкладинкою однотонною й додати текст. 

Наприклад, автора та назву твору. Нині цей варіант обирають навіть знані письменники, адже мінімалізм — у тренді. Проте якщо це не для вас, дивіться поради нижче. До слова, макет сторінок має бути виключно у форматі PDF, а от для обкладинки допустимі формати PDF, JPG, PNG.

 

2.Canva 

Універсальна платформа, яка дозволяє створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент навіть юзерам, не знайомим з графічним дизайном. Тут є безліч шаблонів, шрифтів, великий банк зображень та ілюстрацій. Деякі з них платні, але більшість класних пропозицій — безкоштовні.

 

3. Vista

Ще один інструмент графічного дизайну з тисячами безкоштовних шаблонів. Просто оберіть шаблон, який вам подобається, адаптуйте його до власних побажань та надрукуйте. Тут теж деякі інструменти платні, втім, є пробний період. Його вистачить, аби створити унікальну обкладинку, яка неодмінно прикрасить вашу книгу.

 

4. Figma

Всесвітньо популярний векторний онлайн-сервіс для розробки різноманітних дизайнів. Працює у двох форматах: у браузері та як клієнтський додаток на десктопі користувача. Працювати у Figma можна безкоштовно. 

Втім, вона підійде для більш досвідчених користувачів, адже тут менше готових шаблонів і треба бути більш обізнаним у графічному дизайні.

 

Типи обкладинок

Нагадаємо, що у Printto можна зробити тверду або м’яку обкладинку. Якщо оберете тверду, сторінки зберуть у блок та вклеять в обкладинку з міцного картону. Такі книги мають дуже презентабельний вигляд, міцність та довговічність. Щоправда, потребує додаткового часу на виконання — в середньому близько 7 робочих днів.

 


Якщо оберете м’яку обкладинку, вашу книгу зберуть на еластичний термоклей. Вона швидка у виготовленні й ідеально підходить для більшості книг та журналів.

 

Текст на корінці

Також за додаткові кошти ви можете зробити особистий напис на корінці книги. Для цього потрібно щоб товщина книги дозволяла це зробити. Ввести напис на корінець можна в полі “Текст на корінець”.

Щоб змінити колір тексту, натисніть на “Колір тексту” і оберіть в палітрі чи скористайтеся інструментом "піпетка" для підбору кольору з екрану. Те ж саме стосується кнопки “Заливка корінця”.

2023-10-10


Поділитись:

 

  1. Прочитайте Рекомендації щодо PDF
  2. Вивантажте власний файл
  3. Оберіть параметри книги
  4. Вкажіть телефон та ПІБ для доставки
  5. Здійсніть оплату
  6. Отримайте замовлення у відділенні
Меню