Телефонуйте з 9:00 до 18:00 (Пн-Пт): +38 (044) 205-34-34 , +38 (099) 546-70-78     , або пишіть: [email protected]

Хочу надрукувати книгу. Який тип паперу обрати?

Хочу надрукувати книгу. Який тип паперу обрати?

Буває, що клієнти, які вперше хочуть надрукувати книгу, розгублюються — який же тип паперу обрати? Адже хочеться, щоб вийшло все якнайкраще. Раптом не вгадають? 

Та насправді всі типи паперу, які пропонує Printto, мають високу якість. Проте, якщо хочете розібратися в їхніх нюансах — розповідаємо. Це не складна наука, тож почнімо з “обличчя” книги — її обкладинки :)

Типи паперу для обкладинки

1. Крейдований матовий папір 300 г/м2. Це досить щільний та зносостійкий матеріал. Більшість обкладинок виробляється саме з такого матеріалу.

 

2. Кремовий папір MUNKEN Pure 300 г/м2. Щільний, якісний папір. Саме такі обкладинки прекрасно підходять для подарункових книг та замовлень, які максимально вимогливі до якості.

 

Зазначимо, що всі обкладинки виготовляються  на професійному обладнанні з використанням сучасного лазерного принтера. Ба більше, всі обов’язково ламінуються — для цього ми використовуємо глянцеву плівку товщиною 30 мікронів. Якщо типаж великий, плівка може бути також матовою.

 

Який папір обрати для аркушів

Почнімо з того, що є змога зробити сторінки чорно-білими, кольоровими або у фотоякості. Варіанти, які пропонує Printto:

1. Монохром Ч/Б. Друкуємо у чорно-білому вигляді.
2. Колір. Це варіант друку, коли треба виділити кольором окремі елементи чи надрукувати невеликі малюнки. Також чудово підійде для друку малюнків у градаціях сірого. 
3. Колір, фотоякість. Друкуємо у кольорі і це має дуже якісний дорогий вигляд. Чудово підходить для подарунків. Окрім того, можна робити повністю залиті кольором сторінки з багатою палітрою відтінків.

Розібралися. Тепер, власне, які є види паперу. Перш за все, вони відрізняються за щільністю, яка вимірюється в грамах на метр квадратний. Щоб уявити, від чого відштовхуватися, візьмемо стандартний офісний папір. Його щільність 80 г/м². Чим вище цей показник, тим щільніший папір на дотик.

 

Вид паперу, який ви можете обрати:

• Білий офсетний папір 80 г/м². Його часто називають “офісним папером” і найчастіше використовують для друку більшості книг;
• Munken Pure, кремовий папір 80 г /м². Високоякісний папір з кремовим відтінком. Текст на такому папері виглядає менш контрастним і комфортніше сприймається людським оком.
• Munken Pure, кремовий папір 100 г/м². Цей папір підвищеної щільності, текст та картинки не будуть проступати на звороті сторінки. Та є нюанс, який потрібно врахувати — кольори малюнків на кремовому папері вийдуть менш яскравими, ніж на білому папері. 
• Munken Pure, кремовий папір 120 г/м². Журнал, надрукований на цьому папері, буде просто неперевершеним! Ідеальний варіант для замовлень з невеликою кількістю сторінок.
• Гладкий білий папір 100 г/м². Такий варіант паперу забезпечує прекрасну передачу кольору та чудовий контраст. А ще такий папір надзвичайно гладенький.

Список доступного паперу періодично розширюється, слідкуйте :)

2023-10-10


Поділитись:

 

  1. Прочитайте Рекомендації щодо PDF
  2. Вивантажте власний файл
  3. Оберіть параметри книги
  4. Вкажіть телефон та ПІБ для доставки
  5. Здійсніть оплату
  6. Отримайте замовлення у відділенні
Меню