Телефонуйте з 9:00 до 18:00 (Пн-Пт): +38 (044) 205-34-34 , +38 (099) 546-70-78     , або пишіть: [email protected]

Як роздрукувати книгу з PDF

Як роздрукувати книгу з PDF

Найвідоміші бестселери почалися з ідеї та першого слова на білому аркуші. А скільки з вас хотіли б написати власну книгу, але відкладали це бажання через сумніви та міфи? Наприклад, про те, що співпраця з видавництвом — дороге. А надрукувати 1 книгу для себе або як «пробний» варіант — неможливо. 

Забудьте. Друк книги — це не лише фантастично цікаво, а й просто, доступно і красиво. Як це зробити? Зараз розповімо.


Друк книги з PDF


Почнімо з бази. Друк книги з PDF починається зі створення макета у даному форматі (розмір має бути не більше 400 МВ). Для обкладинки можна використовувати й інші: JPG або PNG. Крім того, ваш макет має бути посторінковим. Тобто на одній сторінці — одна сторінка тексту (не розворотами). Якщо макет є лише у розворотах, ми вам допоможемо. Послуга розділення коштує 150 гривень.
Сторінка макета має мати розмір формату, який очікується у фіналі. 

Припустимо, ви хочете книгу А5. Тоді й сторінка повинна відповідати цьому розміру. Оптимальний варіант — замовити друк у розмірі зверстаного макета (можливо збільшувати / зменшувати макет не більше ніж на 1 розмір).

Ви можете обрати такі розміри для друку книги

- Малий, А5 (145 х 205 мм);
- Середній, В5 (170 х 240 мм).
- Великий, А4 (205 х 290 мм)
Оригінальний: розмір вашої книги.

Вид паперу, який ви можете обрати для друку книг

- Білий офсетний папір 80 г/м². Його часто називають «офісним папером» і використовують для друку більшості книг;
- Munken Pure, кремовий папір 80 г /м². Високоякісний папір з кремовим відтінком. Текст на такому папері виглядає менш контрастним і комфортніше сприймається оком.
- Munken Pure, кремовий папір 100 г/м². Цей папір підвищеної щільності, текст та картинки не будуть проступати на звороті сторінки. Та є нюанс, який потрібно врахувати — кольори малюнків на кремовому папері вийдуть менш яскравими, ніж на білому папері. 
- Munken Pure, кремовий папір 120 г/м². Журнал, надрукований на цьому папері, буде просто неперевершеним! Ідеальний варіант для замовлень з невеликою кількістю сторінок.
- Гладкий білий папір 100 г/м². Такий варіант паперу забезпечує прекрасну передачу кольору та чудовий контраст. А ще такий папір надзвичайно гладенький.

Порада: товсті книги краще ділити на томи. Якщо самому зробити це складно (або лінь), ми теж допоможемо. Вартість розділення — 90 гривень за кожний новий том.
Нумерацію сторінок робіть або посередині сторінки (низ/верх), або по зовнішньому краю сторінки. Зверніть увагу — непарні номери аркушів будуть знаходитись під правою рукою, парні — під лівою (просто уявіть, що книга лежить розгорнута перед вами. Так буде зрозуміліше). 


Зверніть увагу: під час замовлення друку на сайті ви можете додати книзі особливого шарму. Надрукувати щось на внутрішній стороні обкладинки (форзаці), або написати текст на корінці. Для цього треба позначити бажані послуги в конфігураторі. Обкладинку теж можна додатково заламінувати. 


Якщо треба послуга оформлення коду ISBN (унікального номера книги), його присвоєння займає близько тижня. Вартість — 1800 гривень. До тиражу потрібно додати ще 8 примірників, які ми розішлемо по бібліотеках.

Друк книги у Printto 

Замовити книгу у Printto можна онлайн на сайті printto.ua. Для цього є спеціальна форма — там варто описати побажання й відправити макет для оброблення. Розрахувати вартість допоможе наш калькулятор орієнтовної вартості друку. 

А якщо у вас лишилися запитання, додаткову консультацію можна отримати телефоном, у месенджерах або в чаті на сайті компанії.

 

2024-02-20


Поділитись:

 

  1. Прочитайте Рекомендації щодо PDF
  2. Вивантажте власний файл
  3. Оберіть параметри книги
  4. Вкажіть телефон та ПІБ для доставки
  5. Здійсніть оплату
  6. Отримайте замовлення у відділенні
Меню